Съдът нареди на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да плати 83.3 милиона долара на писателката

...
Съдът нареди на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да плати 83.3 милиона долара на писателката
Коментари Харесай

Тръмп е осъден да плати 83 млн. долара по дело за изнасилване и клевета

Съдът нареди на някогашния президент на САЩ Доналд Тръмп да заплати 83.3 милиона долара на писателката Елизабет Джийн Карол, обвиняваща го в изнасилване и клевета, оповестиха организациите. Съдебните заседатели определиха Тръмп да плати на ищцата обезщетение в размер на 18,3 млн. $ за нанесени репутационни вреди, плюс допълнителна наказателна отплата от 65 млн. $. Деветчленното жури, състоящо се от седем мъже и две дами, се съвещаваше към три часа, преди да излезе с решението. До него се стигна след петдневен развой във федерален съд в Манхатън. Присъдената от заседателите сума, която Тръмп трябва да изплати, далеч надвишава поискания от Карол най-малко от 10 млн. $.
Карол даде бившия Тръмп на съд, след като го обвини, че е разрушил репутацията ѝ на надежден публицист, като е отрекъл, че преди 30 години я е изнасилил.
Делото се превърна в една от темите по време на предизборната акция на Тръмп, който се бори да си върне Белия дом на изборите през ноември. Той е фаворитът в надпреварата при републиканците за номиниране на кандидата им, който да се изправи против настоящия президент демократ Джо Байдън на изборите в Съединени американски щати. През 2020 година Байдън победи Тръмп. Тръмп присъстваше на по-голямата част от съвещанията по делото, но не беше в залата, с цел да чуе какво е постановил съдът. Той разгласи в обществените мрежи, че ще апелира решението. " Това е напълно смехотворно! Категорично не съм склонен с двете решения и ще апелирам целия този идващ от Байдън лов на вещици, ориентиран против мен и Републиканската партия ", написа Тръмп на страницата си в обществената мрежа Truth Social.
На потегляне от залата дружно с двете си адвокатки, които я държаха на разположение, 80-годишната Карол не отговори на никакви въпроси.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР